Lyckeboanna

Sportlov
Äntligen...
SPORTLOV!

I morse såg jag ingen bil på garageinfarten när jag tittade ut genom fönstret, bara en jättestor snöhög bland alla andra snöhögar. Gnuggade mina sömngrusiga ögon och tittade igen. När hjärnan började vakna fattade jag att det var bilen under en och en halv decimeter nysnö.

Ut och sopa bil och mata fåglar.

Min lilla koltrasthona grävde sig ner i snön för att hitta mat nedanför fågelbordet. Hon blev glad att se matte komma med storskopan och några smörgåsar.

Det kändes tungt att komma iväg efter två veckors OS-tittande och på tok för lite sömn. Jag åkte till jobbet på envishet och stark vilja. Visste ju att det bara var några timmar kvar till sportlovet!

Man undrar ibland varför man valde läraryrket. Jag har fler högskolepoäng än till exempel en läkare, men en tredjedel så stor lön. =(
Det finns två anledningar:
1. Jag tycker barnen är rara för det mesta. De ger mig inspiration och kreativitet.
2. Sportlov, Påsklov, Sommarlov och Jullov. (höstlovet jobbar vi minst halva veckan)

Nu kommer min älskling med en liten sportlovsdrink...sportlovet måste firas! Armbandsuret lägger jag på hyllan nio dagar framöver trots att jag fått nytt batteri idag. Vill bara vara, sova när jag är trött, äta när jag är hungrig och bara göra det jag känner för utan att titta på klockan. =)

Kram!
AnnaLi