Lyckeboanna

Stockholmsweekend och Fjärilsmamma

Helgen tillbringades i Stockholm och jag är glad att jag är hemma i J-fors igen efter denna cirkus. Hela Stockholm är ju som en enda stor cirkus. Det är så mycket intryck och det händer så mycket överallt att man blir alldeles yr. Men det är roligt ett par dar. Vem vill inte vara på cirkus?
Efter mycket promenerande och lite shoppande skulle Leffe och jag avsluta fredagen med en Irishcoffee på hotellet. Först stod vi i kö i baren jättelänge medan musiken dunkade och ungdomarna såg ut att trivas. Sen sa bartendern att vi skulle gå till baren däruppe eftersom det var så många nere. Så vi knallade en trappa upp och väntade och väntade på vår tur. Musiken dunkade och det var tyvärr inte country vill jag lova. Kanske nån slags tekno? Det var minst lika många köande i baren däruppe. När det blev vår tur och Leffe sagt vad vi skulle ha sa bartendern: "Vi har inget kaffe häruppe så ni får gå ner" Då sa jag till Leffe. "Jag VILL inte ha någon Irishcoffee. Kan vi gå till vårt rum istället." Det är garanterat enklare att få en Irishcoffee hemma i J-fors City.
Vi spelade kort istället.
 

På lördagen, efter en omfattande frukostbuffé, åkte vi tunnelbana till Cosmonova och kollade på film. Vi kollar alltid på två filmer när vi är där. När första filmen slutar och alla går ut så byter man bara plats och sätter sig på den bästa, den däruppe ovanför apparaterna. Som vanligt somnade jag en stund som jag alltid gör när jag sitter still för länge.
På eftermiddagen bestämde vi träff med Lillebror Lasse & Agneta. Vi gick på restaurang. Det var första gången vi träffade Agneta, men det kändes som om vi känt varann länge. Kan bero på att vi är vänner på Facebook. Man har ju lite koll på varann redan innan man träffas. Toppenkul eftermiddag! Vi har redan gemensamma planer för framtiden. Sen åkte vi sgs-bussen hem till S-viken. Och jag sov en stund igen i bussen, förstås.

Hemma hade fjärliarna "Törnrosa" & "Prinsen" krypit ur sina puppor. Här är en bild på när de fortfarande var puppor och en bild när pupporna är tomma.
   
De satt och tittade på oss i sitt fjärilshus. De såg inte lyckliga ut.
På söndagmorgon satt de fortfarande och deppade, så jag öppnade locket och lät dem flyga ut och flyga fritt i vårt hus. 


Har inte sett dem sedan dess. Som tur var hann jag få en bild på den ena innan de drog iväg. Hoppas de trivs här. Hoppas de hittar maten. Men hellre ett kort och lyckligt liv i frihet än en långt olyckligt instängd i ett fjärilshus. 

Idag har jag gett mig själv TID! En ledig skrivar- och tänkardag. Jag har tjänstledigt och har ordnat vikarie på jobbet. Hade lite sms-kontakt på morgonen med föräldrar och vikarie. Det är så enkelt att skicka några rader på ett sms och veta att allt fungerar som det ska. När klockan var elva hade jag hunnit två jättemuggar kaffe och tre kapitel på en ny berättelse.

Har ännu inte sett till Törnrosa & Prinsen, vart tog dom vägen?

Lots of love!

AnnaLi

Lina

Härligt mamma!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress