Sportlov
Äntligen...
SPORTLOV!

I morse såg jag ingen bil på garageinfarten när jag tittade ut genom fönstret, bara en jättestor snöhög bland alla andra snöhögar. Gnuggade mina sömngrusiga ögon och tittade igen. När hjärnan började vakna fattade jag att det var bilen under en och en halv decimeter nysnö.

Ut och sopa bil och mata fåglar.

Min lilla koltrasthona grävde sig ner i snön för att hitta mat nedanför fågelbordet. Hon blev glad att se matte komma med storskopan och några smörgåsar.

Det kändes tungt att komma iväg efter två veckors OS-tittande och på tok för lite sömn. Jag åkte till jobbet på envishet och stark vilja. Visste ju att det bara var några timmar kvar till sportlovet!

Man undrar ibland varför man valde läraryrket. Jag har fler högskolepoäng än till exempel en läkare, men en tredjedel så stor lön. =(
Det finns två anledningar:
1. Jag tycker barnen är rara för det mesta. De ger mig inspiration och kreativitet.
2. Sportlov, Påsklov, Sommarlov och Jullov. (höstlovet jobbar vi minst halva veckan)

Nu kommer min älskling med en liten sportlovsdrink...sportlovet måste firas! Armbandsuret lägger jag på hyllan nio dagar framöver trots att jag fått nytt batteri idag. Vill bara vara, sova när jag är trött, äta när jag är hungrig och bara göra det jag känner för utan att titta på klockan. =)

Kram!
AnnaLi
Myser i långkalsingar och sockor

Hoppade över traditionella Sandvikenturen idag. Hittade inte bilen under all snö. Syrran åkte ner till stan och inhandlade varsin virknål stl 8 (tack Catta) på handarbetsaffären. Jag har funderat på att virka OS-mössan men kommit fram till att jag hellre gör en SAIK-mössa fast med samma mönster. Veckans traditionella fika på Marran får vänta till nästa lördag. Idag blir det Stora muggar kaffe hemma istället. Jag har fått en burk hembakade Kakor av Mamma och i den burken är jag och nallar hela tiden. Mycket gott! (tack Mamma)

Efter gårdagskvällens skotertur är jag lite frusen idag. Det var så sjukt mycket snö så det till och med var svårt att ta sig fram med skoter! Men det var sååå vackert. Det var som att åka i en vit glittrande grotta av snö. Snötäckta grenar och trädstammar som böjt sig över lederna av snötyngden. Alldelens mjukt, som att sväva fram. =)

I dag är det sockor (tack för dom, Lena) och långkalsingar som gäller. Jag har bara varit ute och fyllt på fågelmat, nu vill jag bara vara inne. Har kollat igenom veckans post. Jag har slutat kolla posten i veckorna om det inte är något som ser jätteintressant ut. Öppnar allt på helgen istället. Det är mest räkningar och adresserad reklam. Det är bara roligt med post när man får personliga brev (tack Lina) och Mobilsocksbeställningar.

I kväll får blir det mysfåtöljen, OS, melodifestival och ett glas rött.

Mina härliga vänner!
En härlig, men kall dag med Vännerna vid Hinsen. Frusen mjölk, men inte en enda mygga i sikte. Endast Janne fick fisk. Två stycken. Bildbevis nedan. Som vanligt hade vi laddat med korv och kolbullar, vi vet ju av erfarenhet hur det är med fiskelyckan. Lyckan är stor, men inte fiskelyckan.
Här kommer lite bilder från dagen.