Lyckeboanna

Nyårsafton 2011
Det är nyårsafton. Sista timmarna 2011.  

Som vanligt har jag tagit en stund för mig själv för att tänka igenom det år som varit. Nyårsafton är en bra dag att göra en check och se var man står. Jag brukar skriva en kort utvärdering i min dagbok. Jag tänker igenom vad som varit bra, vad som kunde varit bättre, vad som hänt som jag inte kunnat påverka, vad som hänt som jag kunnat påverka och gjort bättre. Jag kollar om jag uppnått mina mål från föregående nyårsafton. I år har jag nått fem av mina sex mål och det är jag väldigt nöjd med. Dessutom har jag nått det målet jag inte lyckades uppnå året före. Ibland räcker inte ett år och då får man fixa det på två. Känner mig faktiskt lite stolt. Bra jobbat AnnaLi!

Jag tänker mig mitt liv i sjuårsintervaller och jag är nu i min åttonde period, 50-56 år. Att ha en långsiktig plan på sju år i taget gör att jag får mer gjort och inte bara låter dagarna och livet försvinna. Varje ny dag är en liten bit av livet. Dock en viktig bit, en liten bit som kan göra stor skillnad. Det är inte alltid jag når mina mål men jag har en vilja och en riktning mot vilket jag siktar. Sju år känns som en lagom period för en långsiktig plan. En lagom tid för att göra en större satsning på något.

Nuvarande pågående sjuårsperiod av mitt liv är en kreativ resa. Jag prioriterar att göra det jag tycker om och är intresserad av. Mitt arbete är roligt och jag trivs med det, men jobbet har inte högsta prioritet. Min fritid och vad jag gör de timmar jag själv bestämmer över är viktiga för mig. Jag har så mycket jag vill göra och jag har fått gåvor att förvalta. Allt detta ska inte slarvas bort. Det är mitt val.

Mål 2012
1. Stanna upp och använda mina sinnen mer. Prioritera skönhet!
2. Släppa fri min inre kreativitet och skapa det jag har lust till. Njuta av själva skapandeprocessen.
3. Hjälpa cancersjuka barn genom Projekt Mobilsockan.

Nu önskar jag Er Alla ett toppenbra år 2012!

Lots of love!
AnnaLi


Dan före dopparedan

Det är dan före dopparedan och julefriden har infunnit sig i Lyckebo. I onsdags sov jag hela kvällen framför tvn som en inledning på julledigheten. Var väldigt trött. Det är inte bara jobbet som sugit energi, Mamma har åkt fram och tillbaka till Gävle sjukhus med ambulans med hjärtproblem några gånger nu och det känns oroligt. Idag fick hon trygghetslarm installerat så då känns det lite lugnare. Jag har även en nära anhörig med en trasig familjesituation och jag försöker stödja så mycket jag kan och orkar. Men jag orkar inte alltid vara stark, och ibland vet jag inte hur jag ska kunna hjälpa.

Jag har inte varit så julpysslig i år. Tur att Leffe gillar att göra julfint! Det blir liksom mättat med julpysslet på jobbet. Istället har jag ägnat energi åt att sticka en pyttepytteliten overall till mitt kommande barnbarn. Det är vilsamt och lugnande att handarbeta. Tänk att jag ska bli Mormor! =)... och en sjal till Mamma som alltid fryser!Det är skönt att vara julledig nu. Mina elever hade samlat och köpt en toppenfin blomstergrupp och en stor chokladask till mig. Chokladasken öppnade vi och mumsade på, hela klassen, innan det var dags att säga God Jul och hejdå till varandra. Fick många kramar också!
Hoppas att de hittar Järbovargen innan det är dags för nästa termin. Det ska väl inte vara så svårt nu när det går att följa dess spår. Det är otäckt att den håller till runt skolan och dagis. Rovdjurshandläggaren säger att det är ett onormalt beteende. Jag känner rädsla när jag går hem sist, i mörkret, över skolgården.

Till sist vill jag önska alla mina bloggvänner en fridfull julehelg och ett toppenbra nytt oskrivet 2012!

"Allt vad ni vill att människorna ska göra er, det ska ni också göra dem." (Bibeln; Matteus kap.7, vers 12)

Lots of love!
/AnnaLi


Julfest på Linedancen
Julfest och terminsavslutning på Linedancekursen. Toppenkul fest med massor av julgodis, lättglögg, skinkmacka, fika, lotteri och massor av dans...
Styrelsen showade för oss:"Lucian" är vår tränade Hasse!

Jag rekommenderar alla att börja dansa linedance. Det är toppenbra motion. Alla får vara med, bara att ställa upp sig i linjen. Passar alla åldrar. Bra musik. Gemenskap.

Nu blir det uppehåll till nästa termin och jag ska försöka träna in de danser jag missade när jag bröt tån. Allt finns på youtube så det är bara att sätta igång. Tror att vi lärt oss 13 danser (?) denna terminen.

Lots of love to you my friend!
/AnnaLi