Mina barn
Jag är en stolt Mamma!

Av allt jag upplevt i livet så är det största av allt att ha fått dessa gåvor, mina barn. Ja, de är ju inte gåvor som man får äga, men man får låna dem ett tag och sköta om dem när de är små, sedan får man finnas där för dem och med dem genom livet.

Och hur livet än förändras så är mina barn min Glädje!

Hemma i Lyckebo igen
I går eftermiddag kom vi hem efter fem övernattningar i husvagn. Vi har rest runt i vårt vackra land och sett Vimmerby i Småland, där jag ska delta i Linnéuniversitetets kurs i att Skriva barnlitteratur till hösten. Vi har sett ekskogar i Östergötland, Hjälmarens stormiga vatten, röda små timmerhus i Dalarna, tall, gran och ljung på resa genom Los och sedan Kårböle, där vi bodde två meter från Ljusnans spegelblanka vatten.

Vi har träffat trevliga människor efter vägen. Endast en natt har vi stannat på campingplats. Det var en liten, liten camping i Åtvidaberg. Det bodde ungefär fem till där. Vi gillar inte campingplatser utan stannar helst på någon parkering vid vatten. Det finns massor av fina platser där man kan stanna till en natt.

Första dagarna under resan var mitt huvud fullt av stressande tankar på allt jag måste göra, allt jag måste ta ansvar för, allas förväntningar på mig...både verkliga och inbillade. Men efter några dagar "on the road" började allt lugna ner sig. Jag älskar att åka bil och se allt vackert från bilfönstret.

I går när vi åkte hemåt började jag tänka igen och jag måste skriva en "göra-lista". Det är mycket nu! Mammas man har gått bort och jag vet inte riktigt hur mycket jag ska ta ansvar för. Jag har ingen erfarenhet av detta och vet inte hur allt ska gå till. Sen har jag min kurs som ska bli klar innan jag börjar jobba igen. Det är ju frivilligt och jag gör det av eget intresse, men tiden måste finnas för det är mycket att läsa.

Idag ska jag börja beta av min lista så jag kan vara ledig några dagar till innan begravningen och innan det är dags att börja jobba igen.

Jag tror att jag behöver några dygn till i husvagnen. Det finns flera vackra och rofulla platser här hemmavid där man kan bo. Leffe vill fiska och jag vill läsa och skriva. En bra kombination. Vi stör ju inte varann precis.

Hoppas ni vänner har en skön sommar!
Kram
/AnnaLi
Semester hemma!
Semester hemma har det blivit hittills. Agendan är fylld av oskrivna blad. Dag efter dag utan plan. Det är fantastiskt. Att ta varje dag som den kommer har hittills varit helt lyckat. Varför åka till en strand långt borta i ett annat land när solen, lediga solstolar och baren finns hemma!


Här kan man sitta och småprata med alla som kommer och hälsar på. Eller bara sitta själv och läsa en bok eller lösa ett korsord smuttande på en mugg kaffe.


Vill man ha starkare saker så kan man gå över till baren och få en liten paraplydrink.


Alla mina barn (världens bästa barn) har kommit och hälsat på samtidigt. Det är ovanligt att alla lyckas pricka in samma dag! =)


Lillebror Lasse har också varit här ett par dagar. Han är världens bästa lillebror! =)

Hoppas ni alla har en skön sommar!
Kram!
AnnaLi