Lyckeboanna

En härlig dag...
Idag har vi tagit ut Pärlan på en liten vårtur. Det är ungefär som att släppa ut korna på vårbete, alla blir lyckliga när de ser henne. Vi får många glada leenden och härliga kommentarer! Visst är hon söt. Kolla in ögonlocken. =)Ikväll blir det grillning med Solifergänget. Vi måste ju planera lite av sommarens äventyr!Jag önskar er Alla mina vänner kärlek och glädje i livet!
Kram
/AnnaLi
Kära mor!
Min kära Mamma fyllde 83 år 1 maj!

Tänk om hon ville skriva sina memoarer, hon har ett så innehållsrikt liv. Men det vill hon inte. Hon är inte lika mycket för att skriva som sin dotter. Jag brukar fråga om allt jag kommer på, och anteckna. Men det är svårt att hitta de rätta frågorna.

När hon var barn fanns det bara en person som hade bil i hela byn. Det fanns ingen el utan man hade karbidlampor i stugan. Hennes far skötte kvarnen där de malde sitt mjöl. Han var torpare och hjälpte till på den stora bondgården bredvid. Mamma och hennes syskon gick i skolan varannan dag och de fick gå långa sträckor för på den tiden fanns ju ingen skolskjuts. Det var till att knalla och gå vart man skulle. Hjälpa till hemma var ett måste, alla drog sitt strå till stacken för att familjen skulle klara sig. De fick plocka bär, sticka sockor, mata korna. Mamma talar ännu, med kärlek i rösten, om familjens två kor. Mamma har många berättelser om olika personligheter hon mötte under sin barndom.

Tre gånger har min Mamma varit gift. Tre män har hon mist. Och hennes pappa omkom av att en traktor föll över honom under arbetet på bondgården. 

Hon har levt för att hjälpa andra och hon har fortfarande viktiga uppgifter: Hon arbetar nu ideellt med att baka underbara kakor till caféet på Biståndscentret och hon har sina fadderbarn och massor av barnbarn och några barnbarnsbarn. Trots att synen inte är så jättebra längre har hon stickat söta små tröjor till barnbarnsbarnen. Och Micran står och väntar på sommarens utflykter utanför porten. 

Mamma... inte lätt att fånga på bild, men ibland lyckas man. =)... och godaste tårtorna är Mammas tårtor!/AnnaLi