Stockholmsweekend och Fjärilsmamma

Helgen tillbringades i Stockholm och jag är glad att jag är hemma i J-fors igen efter denna cirkus. Hela Stockholm är ju som en enda stor cirkus. Det är så mycket intryck och det händer så mycket överallt att man blir alldeles yr. Men det är roligt ett par dar. Vem vill inte vara på cirkus?
Efter mycket promenerande och lite shoppande skulle Leffe och jag avsluta fredagen med en Irishcoffee på hotellet. Först stod vi i kö i baren jättelänge medan musiken dunkade och ungdomarna såg ut att trivas. Sen sa bartendern att vi skulle gå till baren däruppe eftersom det var så många nere. Så vi knallade en trappa upp och väntade och väntade på vår tur. Musiken dunkade och det var tyvärr inte country vill jag lova. Kanske nån slags tekno? Det var minst lika många köande i baren däruppe. När det blev vår tur och Leffe sagt vad vi skulle ha sa bartendern: "Vi har inget kaffe häruppe så ni får gå ner" Då sa jag till Leffe. "Jag VILL inte ha någon Irishcoffee. Kan vi gå till vårt rum istället." Det är garanterat enklare att få en Irishcoffee hemma i J-fors City.
Vi spelade kort istället.
 

På lördagen, efter en omfattande frukostbuffé, åkte vi tunnelbana till Cosmonova och kollade på film. Vi kollar alltid på två filmer när vi är där. När första filmen slutar och alla går ut så byter man bara plats och sätter sig på den bästa, den däruppe ovanför apparaterna. Som vanligt somnade jag en stund som jag alltid gör när jag sitter still för länge.
På eftermiddagen bestämde vi träff med Lillebror Lasse & Agneta. Vi gick på restaurang. Det var första gången vi träffade Agneta, men det kändes som om vi känt varann länge. Kan bero på att vi är vänner på Facebook. Man har ju lite koll på varann redan innan man träffas. Toppenkul eftermiddag! Vi har redan gemensamma planer för framtiden. Sen åkte vi sgs-bussen hem till S-viken. Och jag sov en stund igen i bussen, förstås.

Hemma hade fjärliarna "Törnrosa" & "Prinsen" krypit ur sina puppor. Här är en bild på när de fortfarande var puppor och en bild när pupporna är tomma.
   
De satt och tittade på oss i sitt fjärilshus. De såg inte lyckliga ut.
På söndagmorgon satt de fortfarande och deppade, så jag öppnade locket och lät dem flyga ut och flyga fritt i vårt hus. 


Har inte sett dem sedan dess. Som tur var hann jag få en bild på den ena innan de drog iväg. Hoppas de trivs här. Hoppas de hittar maten. Men hellre ett kort och lyckligt liv i frihet än en långt olyckligt instängd i ett fjärilshus. 

Idag har jag gett mig själv TID! En ledig skrivar- och tänkardag. Jag har tjänstledigt och har ordnat vikarie på jobbet. Hade lite sms-kontakt på morgonen med föräldrar och vikarie. Det är så enkelt att skicka några rader på ett sms och veta att allt fungerar som det ska. När klockan var elva hade jag hunnit två jättemuggar kaffe och tre kapitel på en ny berättelse.

Har ännu inte sett till Törnrosa & Prinsen, vart tog dom vägen?

Lots of love!

AnnaLi

Törnrosa & Prinsen
Lite läskiga är dom, har verkligen inte fått några passande namn. Törnrosa och Prinsen. Efter cirka tio dagar har de nu hängt upp sig i taket på burken och ska bli puppor. De ska bli vackra fjärilar om någon vecka och då kommer namnen att passa bättre.


Idag har jag tillverkat ett Fjärilshus som ska inredas innan Törnrosa och Prinsen flyttar dit.

Betydligt vackrade var de blommor som jag fick av Leffe på vår fjortonårsdag! En stor bukett med rosa tulpaner och andra rosa blommar inlindade i rosa silkespapper och glänsande snören. Tror att han fortfarande gillar mig!  Är det någon som kan tala om vad blommorna heter?

Lots of love!
AnnaLi

Jämtland, kurs, jamm och Smokie...
Lite bilder från min senaste vecka:

Gästrikland har ju inte bjudit på så mycket skoterväder denna säsong. I Jämtland var det annorlunda. Vi tog med skotern och åkte dit tillsammans med Lars-E och Carina. Bodde i deras lilla pepparkaksstuga.Grillplats vid en sjö. Lite kolbullar och sen drar vi vidare.....


Gott om snö i Jämtland!
 

Lynx-Linkan. Vid denna gamla fäbovall var snön ca en och en halv meter djup snö. Jag märkte det när jag steg av skotern och benet försvann i snön. Hade fullt sjå med att ta mig upp igen. Vågade inte knysta eftersom Lars-E samtidigt körde fast med sin skoter. Man gnäller inte i detta gäng. Vi är ju Vikingar! =)


Finaste skotrarna på sjön. Vår Lynx till vänster.Har många vackra soliga snöbiler från Jämtland. Här är en av dem.

Sen jobbade jag en vecka. Har bland annat varit på kurs i "Fjärilars liv" och fick med mig dessa monster hem. De heter "Törnrosa och Prinsen" och ska bli vackra fjärilar om några veckor. Jag lär mig nu och ska sedan göra detta tema tillsammans med mina elever. Fortsättning följer...


På torsdagen hade jag ordnat vikarie på jobbet och gav mig själv tid. Tid! Tid är det jag önskar mest av allt. Jag har såå många intressen  och hobbyer, så mycket jag vill utveckla och lära!!!!
Om du skulle stanna upp och göra vad du ville en dag, vad skulle du göra då?
Jag valde att skriva!
Jag har många skrivprojekt på gång och en av mina önskedrömmar är att bli barnboksförfattare. Jag skrev hela dagen och förflyttades till sagornas värld. När Leffe kom hem på eftermiddagen hade han önskat sig mat på bordet, men tyvärr... jag var i sagornas värld och hade inte någon koll på denna världens tid och förväntningar. Jag satt i kolmörker och skrev och trodde att det fortfarande var omkring lunchtid. Hehe... !

På fredagkvällen var det jammkväll hos Lena & Lasse. Helt magisk kväll och natt med de goaste låtarna!!!
Å, vi hade även bas med denna kväll vilket lyfte hela jammet en nivå högre!!  =) 


Och till sist.... Smokie på konserthuset i Gävle. Alla goa gamla låtarna. Efter ett antal konserter med Smokie kan jag programmet nästan utantill. Vet precis vad som ska hända. Men jag vill ändå inte missa detta härliga band.

Lots of love!
AnnaLi