Vackra Hälsingland!

Åsså vart man ledig två extra dagar på grund av höstlov. Det känns väldigt okey tycker jag. Behöver en liten paus just nu. Leffe ville att vi skulle hitta på något så jag gav förslaget att ta en biltur till hans hemtrakter i Ljusdal över dagen. Han nappade på förslaget och vi åkte iväg över dagen i går, torsdag. Vi hade fika med. Stannade i Järvsö och handlade garn på min nya favvogarnbutik. Hittade massor av härliga garner så nu kommer det häftiga, ljuvliga och praktiska mobilsockor framöver. Det är inte alla affärer där man blir bjuden på kaffe och får rabatt och kan köpa ägg från lyckliga hönor på en gång, men i den affären var det så! =) Åkte vidare och gick/åkte omkring lite i Ljusdal. Leffe är född där och har en bit av sitt hjärta kvar där. Alla hälsingar är väldigt stolta över sitt Hälsingland har jag märkt och jag förstår det, det är såå fint! Vi var till ICA och laddade med Delins korv, 5 ringar blev det, men vi ska ge bort 2.
Idag, fredag, har jag pysslat om alla mina växter. Pelargonerna har längtat efter vatten och jag skäms för att jag försakat dem den sista tiden. Min ovanliga Mårbacka Tulpanpelargon har jag nästan tagit livet av när jag inte vattnat ordentligt. Nu är alla glada igen, alla vissna blad bortplockade. Mamma har varit här och fått lite hjälp med bilen av Leffe. Vi åt ugnstekt Delinskorv tillsammans innan hon åkte hem till sig. Jag har virkat förstås och nu ska jag betala räkningar. Ikväll blir det Fredagsmys med pipa och kaffe. Och så Bandy SAIK- Edsbyn på TV och så blir det väl slutet på Idol förstås.
Ha de gott alla!

Kram!
/AnnaLi

Gullhedskolan 40 år

En härlig vecka på jobbet när vi firat 40 år.I måndags gjorde vi klart och satte upp utställningen med elevernas arbeten i gympasalen som förvandlades till en utställningslokal (vilket innebar att man inte längre fick springa omkring där, vilket var lite svårt för några att acceptera).

Här är bilder på några av alla elevarbeten som visades upp:

           

På kvällen var det öppet hus mellan kl. 15-18 för alla som ville vara med och fira. Vi fikade, åt glass, fick höra olika uppträdanden och tittade på utställningen.

   

Extra populärt var bordet med gamla foton. Många av våra elever har föräldrar som också varit elever på skolan. De såg ju lite annorlunda ut då förstås!Höjdpunkten var när vår "gamla" elev John Lindberg med två spelkompisar spelade. John är idag rikskänd. Hans band John Lindberg trio är det mest bokade bandet nu och hans senaste skiva ligger elva på listan just nu. Mycket bra musik! =)

 

På tisdagen hade vi en lekdag på skolan. Elever från åk F till 6 delades in i 15 olika åldersblandade grupper och fick gå runt till olika stationer och leka. Mycket roligt!

På onsdagen var det tårtkalas. Alla 196 eleverna samlades samtidigt i gympasalen och åt tårta och hurrade. Lokaltidningarna var där och förevigade händelsen.

Nu håller jag på att återhämta mig så detta får räcka för den här gången.
Kram
AnnaLi

Idol
Jag kan inte rösta på någon Idol nu. Alla är ju så bra! Men mina favoriter är nog ändå Mariette, Erik, Tove och Calle, men de andra är ju också såå bra.

Fredagkvällar är nog bäst på hela veckan. Fredagsmys i soffan, TV, god mat och kanske ett glas rött. Och så vetskapen om att hela helgen ligger framför med sovmorgon, kaffe på sängen, Melodikryss och lite hempyssel. Jag får njuta en helg till av födelsedagsrosorna från Mamma. De har blommat, med stora mörkrosa blommor, i nio dagar nu! 

Veckan har varit bra, men något sliten är man, det är förmodligen ett tecken på att man gjort rätt för sin lön på jobbet. Vi är dåliga på att säga till varandra att vi gör något bra så det får vi försöka bedöma själva. Nja...jo...jag har jobbat ganska bra denna veckan. Om jag var min chef skulle jag vara riktigt nöjd! <3

Ha en underbar helg alla!
Kram
AnnaLi